DeDailyBite EUR/USD

De slotdag van vorige week behelsde een volatiele sessie voor EUR/USD. Een aantal opmerkingen.

De voor de vaste lezer/volger van de Bite inmiddels overbekende 1.0575 is vrijdag kort doorbroken, maar lijkt zich momenteel weer op te werpen als eerste horizontale horde. Reden voor de DB om de ingetekende lijn op dit niveau ook vandaag opnieuw aan te merken als eerste obstructie.

 Let wel, de DB blijft bij haar insteek zoals ook in de DB van afgelopen vrijdag neergelegd. Dus ondanks de waarschuwing voor 1.0575 houdt de DB rekening dat 1.0575 toch op korte termijn weer wordt doorbroken. In dat geval naar alle waarschijnlijkheid ook een snelle 1.0615. 

Reden voor de licht onderliggende positieve toon van de DB?

Zie dat de RSI volledig neutraal op haar mediaan ligt. Op basis van dit gegeven steekt de DB in op een scenario dat EUR/USD binnen haar recente bandbreedte blijft. Daar vorige week de lijn op 1.0520 (exact) getest is, kan het valutapaar nu richting bovenkant van haar band. Zoals bekend staat deze voor de DB gedefinieerd op 1.0615. 

Een ander gegeven voor de licht positieve ondertoon zit in de Wolk. De indicator is weliswaar rood van kleur, maar de onderkant van de Wolk fungeert vooralsnog netjes als steun en springplank. 

Focus van de DB voor nu op 1.0615. 

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

4 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er