Rendement met Opties en Technische Analyses

DeMonthlyBite 8 Ongelooflijke Voorspellingen

Saxo Bank heeft opnieuw de verbeelding aangewakkerd en discussies aangezwengeld met haar “Ongelooflijke Voorspellingen” voor 2024. In een landschap gekenmerkt door onzekerheid duwen de gedurfde voorspellingen van de bank de grenzen van conventioneel denken. Hier is een blik op hun gewaagde visie:

 

Olieprijs Raket naar $150, Saudi’s Verwerven Champions League Franchise

De stijgende ruwe olieprijzen stuwen Saoedi-Arabië naar het internationale podium. Onder leiding van Kroonprins Mohammed bin Salman wordt een World Champions League opgericht na de aankoop van de UEFA Champions League. Deze ontwikkeling markeert een keerpunt in de sportwereld en versterkt de positie van Saoedi-Arabië als een machtige speler op het wereldtoneel. De financiële injectie vanuit Saoedi-Arabië zorgt voor een golf van interesse en investeringen in de sportindustrie, terwijl het koninkrijk zijn invloed uitbreidt buiten de traditionele sferen van olie en geopolitiek. Het succes van deze ambitieuze zet hangt echter af van de acceptatie en steun van de internationale gemeenschap, evenals de reactie van fans en belanghebbenden in de sportwereld.

 

Wereldwijde Gezondheidscrisis door Obesitasmedicijnen Remmen Lichaamsbeweging

Met de opkomst van obesitaswondermedicijnen verliezen mensen interesse in diëten en sporten, in de overtuiging dat deze medicijnen later alle gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen zullen oplossen. Deze verandering in houding en gedrag heeft verstrekkende gevolgen voor de volksgezondheid wereldwijd, waarbij een toename van zittend gedrag en een afname van lichaamsbeweging leiden tot een explosie van levensstijlgerelateerde ziekten. Overheden en gezondheidsorganisaties staan voor de uitdaging om effectieve strategieën te ontwikkelen om deze trend om te keren en het bewustzijn te vergroten over de langetermijngevolgen van een sedentaire levensstijl. Tegelijkertijd roepen critici op tot strengere regelgeving en meer transparantie rond de marketing en distributie van obesitasmedicijnen, om misbruik en misverstanden te voorkomen.

 

VS Verklaart Einde van Kapitalisme met Belastingvrije Staatsobligaties

Een begrotingstekort boven de 10% van het BBP dwingt de VS tot drastische maatregelen. Onder immense druk van het Witte Huis worden inkomsten uit staatsobligaties belastingvrij gemaakt. Deze controversiële stap wordt door sommigen gezien als een laatste redmiddel om de economie te stimuleren en het hoofd te bieden aan groeiende schuldenlasten, terwijl anderen het beschouwen als een teken van de teloorgang van het kapitalistische systeem. De beslissing om belastingvrije staatsobligaties uit te geven heeft diepgaande implicaties voor de financiële markten, de overheidsfinanciën en de bredere economie. Critici vrezen dat het de inflatie kan aanwakkeren en de kloof tussen rijk en arm kan vergroten, terwijl voorstanders hopen dat het de economische groei zal stimuleren en de werkgelegenheid zal bevorderen.

 

Generatieve AI-Deepfake Veroorzaakt Nationale Veiligheidscrisis

Een criminele groep maakt gebruik van een verontrustend realistische generatieve AI-deepfake, wat leidt tot een nationale veiligheidsdreiging. Overheden reageren met strenge wetgeving om de AI-hype te beteugelen. Deze ontwikkeling werpt een schaduw over de opkomst van kunstmatige intelligentie en roept vragen op over de grenzen van technologische vooruitgang en privacy. De toenemende verspreiding en verfijning van deepfake-technologieën brengt niet alleen de nationale veiligheid in gevaar, maar ondermijnt ook het vertrouwen van het publiek in digitale media en informatiebronnen. In reactie hierop stellen beleidsmakers en wetshandhavers nieuwe regels en maatregelen voor om de verspreiding van misleidende content tegen te gaan en de integriteit van digitale communicatie te waarborgen.

 

‘Tekortlanden’ Verenigen in Rome Club voor Handelsvoorwaarden

Om wereldwijde handelsdivergentie aan te pakken, bundelen tekortlanden hun krachten in onderhandelingen over nieuwe mondiale handelsregels. Voor overschotlanden betekent dit een pijnlijke economische aanpassing. Deze poging tot het herdefiniëren van de mondiale handelsvoorwaarden markeert een historische verschuiving in de machtsdynamiek van de wereldeconomie. Terwijl tekortlanden streven naar eerlijkere handelspraktijken en een herverdeling van economische voordelen, staan overschotlanden voor de uitdaging om zich aan te passen aan een nieuwe economische realiteit. De onderhandelingen en discussies binnen de Rome Club zullen naar verwachting intens zijn, met belangenconflicten en compromissen die moeten worden overwonnen om tot een gemeenschappelijk akkoord te komen.

 

Robert F. Kennedy Jr. Wint Amerikaanse Presidentsverkiezingen 2024

Met toenemende ontevredenheid over zowel Biden als Trump stijgt de populariteit van Robert F. Kennedy Jr. gestaag in de peilingen. Op 5 november wint Kennedy de Amerikaanse presidentsverkiezingen en begint een nieuw tijdperk in de Amerikaanse politiek. Deze onverwachte overwinning markeert een breuk met het politieke establishment en symboliseert de groeiende roep om verandering en vernieuwing in de Amerikaanse politiek. Kennedy’s verkiezing belooft een periode van politieke hervorming en beleidsverandering, waarbij de focus verschuift naar kwesties als sociale rechtvaardigheid, klimaatactie en economische gelijkheid. De verkiezingsuitslag veroorzaakt wereldwijd opschudding en stimuleert debatten over de toekomst van de Amerikaanse democratie en haar rol in de wereld.

 

Japan’s ‘Geluks 7%’ BBP Groei Dwingt BoJ Rentecurve Controle Los te Laten

Premier Kishida introduceert populistische beleidsmaatregelen om de binnenlandse vraag te stimuleren, waardoor Japan’s economische transformatie in 2024 wordt versneld. Bij een BBP-groei van 7% wordt de BoJ gedwongen haar rentecurvebeleid los te laten. De spectaculaire economische groei van Japan wekt wereldwijde bewondering en doet vragen rijzen over de effectiviteit van traditionele economische modellen. Terwijl Japan zich transformeert tot een economische grootmacht, worden de beperkingen van het oude beleid duidelijk en dringen nieuwe uitdagingen en kansen zich op. De beslissing van de BoJ om haar rentecurvebeleid te herzien, weerspiegelt de noodzaak van flexibiliteit en aanpassingsvermogen in een snel veranderende wereld.

 

Vraag naar Luxegoederen Keldert door EU’s Nieuwe Robin Hood Vermogensbelasting

De EU-Commissie voert een vermogensbelasting van 2% in na onthullingen over de lage belastingdruk voor Europese miljardairs. Dit veroorzaakt een schokgolf in de Europese luxe-industrie, waarbij LVMH met 40% daalt. Deze ongekende stap van de EU om de welvaartsongelijkheid aan te pakken, roept zowel lof als kritiek op. Terwijl voorstanders de belasting zien als een cruciale stap naar een rechtvaardiger economisch systeem, waarschuwen critici voor negatieve gevolgen voor investeringen en economische groei. De reactie van de luxe-industrie op de vermogensbelasting weerspiegelt de groeiende druk op bedrijven om sociale verantwoordelijkheid te tonen en bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.

 

Deze voorspellingen, hoewel gedurfd, dienen als een katalysator voor discussies over opkomende trends en mogelijke toekomstscenario’s. Hoewel niet allemaal zullen uitkomen, benadrukken ze het belang van voorbereiding op een toekomst die wordt gekenmerkt door complexiteit, verstoring en innovatie. De gedurfde visie van Saxo Bank daagt ons uit om onzekerheid te omarmen en mogelijkheden te zien die verder gaan dan de grenzen van het heden.

 

Bekijk hier het webinar dat Saxo over deze voorspellingen heeft opgenomen.

 

Misschien goed om te weten dat de vorige Outrageous Predictions van Saxo meestal niet zijn uitgekomen. Mocht je toch willen inspelen op een onwaarschijnlijke maar grote daling op de beurs, dan zou je calls op de VIX index in je portefeuille kunnen opnemen. Op korte termijn bijvoorbeeld een debet call spread met looptijd 19 maart en uitoefenprijzen 12 en 15. Meer langere termijn zou het kopen van een call 17 september 2024, uitoefenprijs 15. Daar betaal je op het moment van schrijven $400 voor. De VIX staat nu onder de 14.

 

Maar wat denk jij? Welke voorspelling heeft de meeste kans om in 2024 uit te komen? Laat het weten hieronder in de comments!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er